Формата на водата. Комисарят Монталбано се съмнява - Андреа Камилери

Формата на водата. Комисарят Монталбано се съмнява
Автор: Андреа Камилери
Обем: 168 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Книгопис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-12-07
Нашата цена: 8.10 лв
 

„Формата на водата“ е първият роман с комисаря Монталбано. В него има всичко, което ще направи поредицата световен хит: обаятелно ченге, завладяваща интрига, напрежение и неочаквана развръзка. Както и типичните за Монталбано изкушения: красивото женско обкръжение и изтънчените кулинарни удоволствия.

Влиятелен политик е намерен мъртъв в колата си, изоставена в местност с лошата слава на публичен дом на открито. Медицинското заключение е категорично: естествена смърт, но комисарят Монталбано иска разследването да продължи още няколко дни. Макар че, когато разгадае цялата истина, част от нея ще запази само за себе си.

Той е доайенът на съвременната италианска литература. Написал няколко исторически романа и множество разкази, Андреа Камилери е известен най-вече като създател на колоритния комисар Монталбано. Роден в Сицилия , писателят използва в книгите си местния диалект, изпъстрен с нови, измислени от него думи. Поредицата с комисар Монталбано, която включва вече двайсет книги, е преведена на 32 езика. Романите и разказите с прочутия му герой са филмирани в най-популярния италиански криминален сериал, излъчван в 65 страни.

Освен с литературното си творчество Андреа Камилери е известен и с работата си в киното и театъра. Писателят е вече 88-годишен, но продължава да пише и да участва в културния живот на Италия. Сред многото отличия на Камилери са Орденът за заслуги към Италианската република и наградата „Дагър“ на Асоциацията на криминалните писатели.