Третата алтернатива - Стивън Кови

Третата алтернатива
Автор: Стивън Кови
Обем: 472 стр.
Формат в мм.: 155х235
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-12-14
Нашата цена: 22.25 лв
 

Можете да схванете посланието на Стивън Кови в рамките на пет страници и дори по-малко. Аз обаче искрено се надявам внимателно да прочетете и да използвате всяка една страница. Стивън ни е дал ценен дар, но както при повечето проницателни идеи само ежедневната съзнателна практика може и ще промени живота ни.

Том Питърс, писател

В тази книга Кови отправя взор извън познатата си област, към Вселената, и открива обществена ваксина, която и да не премахне, поне ще облекчи нашите екзистенциални терзания и тревоги, с които се сблъскваме както ние като индивиди, така и организациите и обществата, в които работим и живеем. В този свой олимпийски скок Кови е написал по моему най-амбициозната си и изпълнена с надежда книга – шедьовър, който ще помогне на всички ни да дадем най-доброто от себе си, за да живеем в мир и справедливост в днешния объркан свят.

Уорън Бенис, професор по мениджмънт, Университет на Южна Калифорния

Завладяващ подход към най-предизвикателните проблеми на нашето време. Безспорна формула за успех в корпоративния свят и извън него.

Дъглас Конант, бивш директор на Campbell Soup Company и автор

Д-р Кови отново го направи. „Третата алтернатива“ е не само силно четиво, но и отговаря на най-трудните въпроси в живота. Задължителна книга за всички бъдещи лидери.

Джон Хънтсман Ст., основател и председател на Huntsman Corporation

СТИВЪН Р. КОВИ, един от двадесет и петимата най-влиятелни американци, според списание „Тайм“, е посветил живота си на мисията да покаже със задълбочени, но преки напътствия как всеки човек може да вземе съдбата си в свои ръце. Той е международно признат авторитет в областта на лидерството и семейството, преподавател, организационен консултант и писател. От книгите му са продадени над двадесет милиона екземпляра на тридесет и осем езика, а „Седемте навика на високоефективните хора“ е номер едно сред най-влиятелните бизнес книги на XX век. Сред другите му бестселъри са Principle – Centered Leadership („Лидерство, центрирано върху принципи“), First things First („Първите неща – първи“), „Седемте навика на високоефективните семейства“ (ИК „Кибеа“, 2013), „Осмият навик: от ефективност към съвършенство“ (ИК „Кибеа“, 2012) и The Leader in Me: How School and Parent around the World are Inspiring Greatness One Child at a Time („Лидерът в мен: как училища и родители по цял свят вдъхновяват съвършенството във всяко дете“). Той е съосновател на ФранклинКови – водеща глобална компания за образование и обучение с офиси в 147 страни. До смъртта си през 2012 г. д-р Кови е преподавател в Бизнес факултета „Хънтсман“ в Държавния университет на Юта и живее със съпругата и семейството си в същия щат до смъртта си в 2012 г.

Д-Р БРЕК ИНГЛАНД е водещ автор във ФранклинКови и съавтор на д-р Кови в няколко книги, сред които „Предвидими резултати в непредвидими времена“ и „Супер работа, супер кариера“. Благодарение на своя надхвърлящ две десетилетия консултантски опит той е помагал на някои от най-големите корпорации в света да усъвършенстват лидерството и процесите си на комуникация. Ръководил е такива проекти за компании от „Форчън 50“ и от Швейцария до Саудитска Арабия. С докторска степен по английски език той седем години преподава организационна комуникация в Университета „Бригам Йънг“. Двамата със съпругата му живеят в подножието на планините в северна Юта.