Приказки за Слънчевата фея 10. Принц Атакан и Слънчевата фея - Любов Георгиева

Приказки за Слънчевата фея 10. Принц Атакан и Слънчевата фея
Автор: Любов Георгиева
Обем: 12 стр.
Формат в мм.: 215х280
Издател: ИК "Жар"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-12-14
Нашата цена: 2.73 лв
 

Тази приказка е за вълшебните приключения на принц Атакан. Той е влюбен в Лейля – дъщерята на Деня и Нощта. Но двамата не могат да се оженят, защото Лейля е пазена от дядо си и баба си – Времето и Вечността. Девойката живее извън земята в дворец близо до дъгата.

За да изпита любовта на принца, Времето му поставя трудна задача – да донесе лъчи от северното сияние.

Приятелите на Атакан – Слънчевата фея, Феята на розовата вода, котараците Ефе и Толга, измислят план как да умилостивят Северния цар. Те извършват необходимите вълшебства, подготвят дарове за строгия властелин и се качват на вълшебния килим на Аладин. Стигат до северната земя, успяват да укротят ледения вятър и намират палата на Северния цар. Той приема даровете им с усмивка и дава на Атакан стъкленица със своите сияйни лъчи.

Тази приказка е изпълнена с вълшебства и чудеса и обогатява въображението на малките читатели.

Илюстрациите на известния художник Венелин Вълканов са пищни, с майсторски изработен детайл и излъчват светлина и изящество.

„Принц Атакан и Слънчевата фея” е десета книжка от поредицата за Слънчевата фея. Всяка приказка е посветена на различна националност. С развитието на поредицата народите се обединяват в името на обичта, мира и красотата.