Четирите годишни времена. Роман за Венеция по времето на Вивалди - Лоръл Корона

Четирите годишни времена. Роман за Венеция по времето на Вивалди
Автор: Лоръл Корона
Обем: 344 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-01-17
Нашата цена: 12.74 лв
 

Музика, любов и загадъчният Антонио Вивалди в изискана и екзотична Венеция през осемнайсети век.

През бляскавия ХVІІІ век във Венеция музиката и любовта са ценени повече от всичко. Две сестри, дъщери на известна куртизанка, попадат в един от прословутите девически манастири и стават виртуозни музикантки. Палавницата Киарета е ненадмината певица. Тя гребе с пълни шепи от страстите и опиянението на Венеция, за да изпълни ролята си на най-могъщата жена край Канале Гранде. Плахата Мадалена е изключителна цигуларка, любимка на Червения свещеник – Вивалди.
Какво общо имат двете сестри с великия композитор и каква е ролята им при създаването на „Четирите годишни времена”? Романът – музика предлага поетични и увлекателни отговори.

В живота трябва да заявим какво искаме, да излезем и да вземем онова, което желаем. За мен „Четирите годишни времена” е книга за даването на възможности.

Лоръл Корона

Лоръл Корона е преподавател по английски език и хуманитарни науки с докторска степен от Калифорнийския университет. От малка обича да чете и прави ранни опити за художествено писане. Първите й публикации са в детска вестникарска колонка, в която споделя какво е прочела и какво се случва в света на нейните кукли. Определя себе си като изключителна късметлийка, защото животът й поднася възможност да съчетава двете си любови: преподаването и писането на книги.
Романът „Четирите годишни времена” е преведен на 12 езика.