Ранима близост - Софи Хана

Ранима близост
Автор: Софи Хана
Обем: 408 стр.
Формат в мм.: 125х200
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-01-31
Нашата цена: 13.65 лв
 

Невероятно страховит, заплетен трилър за обсебваща любов, психологически отклонения и най-тъмните дебри на човешкото сърце.

”Таймс”

Преди три години на Наоми Дженкинс се е случило нещо ужасно – толкова ужасно, че тя не е казала и дума за това на никого.

Странностите в психотрилъра започват още с професията на главната героиня Наоми – дизайнер на слънчеви часовници. Продължават с енигматичната личност на Робърт – шофьор на камион, нещастно женен. Двамата имат връзка и я консумират всеки четвъртък. Следващия четвъртък Робърт не се появява и Наоми е убедена, че му се е случило нещо ужасно. Съобщава в полицията, но съпругата твърди, че всичко е наред и случаят е закрит. Отчаяна, Наоми обвинява Робърт в изнасилван, за да вдигне полицията на крак. Следва умело заплетен сюжет с множество обрати. Дори изключително внимателно да следите нишката, постоянно ще се чудите накъде ще ви отведе и до края не знаете какво ще се случи. Действието и героите непрекъснато ви държат в напрежение, обсебени от манията за миналото и страха от настоящето.

Нейните интриги са брилянтни. – „Гардиън "

СОФИ ХАНА е една от най-четените съвременни авторки на английски криминални романи. Родена в Манчестър в семейство на творци – интелектуалци. Работила е в Оксфорд и Кеймбридж. Тя е поетеса, пише книги за деца, проза, но е световноизвестна с психологическите си трилъри, преведени в повече от двайсет страни. Романите й обикновено са на първо място в класациите „Книга на годината” на независимите книжари. Спечелила е доста литературни награди, между които и „Дафни дю Морие”.

Новината за писателката е, че тя е авторът на новите приключения на ЕРКЮЛ ПОАРО.

Любимият на милиони читатели по цял свят детектив Еркюл Поаро ще се завърне през септември 2014 г. в първото лицензирано продължение на романите на Агата Кристи. Автор на новите му приключения е британската крими авторка Софи Хана, която има пълната подкрепа на наследниците на Кристи, съобщиха издателите HarperCollins. "Еркюл Поаро и Мис Марпъл бяха героите, заради които посветих работата си на криминалната литература. А брилянтните сюжети на Агата Кристи и перфектното й разбиране на човешката психика оформиха и моите възгледи като автор", споделя Софи Хана.
Романът предстои да получи заглавие, а излизането му догодина ще бъде първата книга за Поаро след близо четири десетилетия пауза - "Завесата" е последният роман на Агата Кристи за белгийския детектив, публикуван през 1975 г.
"Чисто щастливо стечение на обстоятелствата доведе до избирането на Софи Хана за написването на продължение по романите за Еркюл Поаро - нейният агент се свърза с HarperCollins в същата седмица, в която моите колеги обсъждаха пускането на нова книга на Агата Кристи. Идеята на Софи за сюжет беше наистина завладяваща, а страстта й по работите на баба ми толкова голяма, та бяхме сигурни, че е дошло точното време за пускането на такава книга, "признава Матю Причърд, внук на Агата Кристи и председател на Agatha Christie Ltd.