Оставени в мрака - Тони Райт, Греъм Гин

Оставени в мрака
Автор: Тони Райт, Греъм Гин
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 163х220
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-02-12
Нашата цена: 18.69 лв
 

Книгата Оставени в мрака предлага по оригинален и увлекателен начин напълно нов подход за възприемане на развитието и разделянето на мозъчните функции при човека между лявото и дясното полукълбо. Теорията изложена тук е изключително свежа, неочаквана и нова, така че най-вероятно ще отнеме доста време преди еволюционни антрополози и психолози да започват да я възприемат, но идеите в тази книга без съмнение ще окажат въздействие. Тя може и трябва да се вземе предвид в бъдеща дискусия за произхода и еволюцията на човека – споделя в свое изказване Колин Гроувс – професор по биологична антропология в Училището по археология и антропология към Австралийския национален университет и автор на няколко книги, включително A Theory Of Human And Primate Evolution and Bones, Stones and Molecules. Според него изложената теория е напълно нов поглед върху еволюцията на човешкия мозък.

Тони Райт е 42-годишен изследовател и автор от Великобритания – Пензанс, Корнуол. Участвал е в експерименти с продължително лишаване от сън (рекордът му е 11 денонощия без сън), като целта му е да установи как реагира човешкият организъм на лишаването от сън и какво се случва с функциите на човешкия мозък при подобно върхово натоварване.
Неговите теории са получили подкрепа от различни изследователи в областта на неврологията, антропологията и психологията. Изследователи като Колин Гроувс, Денис Маккена, Роберт Грийнуей, както и много други, намират идеите му за интересни и заслужаващи внимание.