Елмазеният дворец. Книга 1 от Спомен за пламъци - Стивън Диас

Елмазеният дворец. Книга 1 от Спомен за пламъци
Автор: Стивън Диас
Обем: 412 стр.
Формат в мм.: 150х210
Издател: ИК "Artline"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-02-19
Нашата цена: 14.55 лв
 

„Елмазеният дворец“ е история за дракони, някога властвали над хората, но сега техни роби. Алхимиците поддържат този крехък баланс със специални отрови. И така до деня, в който Бялата успява да избяга и започва да си спомня миналото, заплашвайки да промени всичко вече установено.

Хората, от своя страна, са погълнати от желанието си за власт и политически игри. Изборът на следвашия Говорител е единственото, което има значение за тях. Готови са на убийства, лъжи, подли стратегии и бракове по сметка, само за да могат да си гарантират мястото в Елмазения дворец. Ще има ли над кого да властва обаче новият Говорител, ако драконите си спомнят миналото и желаят да отмъстят за настоящето...

***

Стивън Диас е роден в югоизточна Англия през 1968 г. Като всички малки деца, той също е имал въображаеми приятели, но за разлика от повечето той ги пази и до днес. А тях можете да срещнете в страниците на книгите му. Докато не пише книги той е обсебен от математика, класическо пиано, кунг-фу и „Цивилизация“ на Сид Мейър.

Днес живее в друга част от югоизточна Англия с неговата жена, две малки деца и често мечтае да си има и котка.