Папите и сексът. От свети Петър до Бенедикт XVI - Ерик Фратини

Папите и сексът. От свети Петър до Бенедикт XVI
Автор: Ерик Фратини
Обем: 408 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-02-23
Нашата цена: 13.65 лв
 

Ерик Фратини казва на читателите от цял свят: „Добре дошли на прага на дългата сексуална история на папите, защото те са били не само епископи в Рим, викарии на Христос, наследници на Първия сред апостолите, но също и съпрузи, изнасилвачи, хомосексуалисти, фетишисти и сводници, непотисти и кръвосмесители, садисти и мазохисти, симонисти и зоофили; папи, които са бащи на папи, синове на папи, деца на свещеници и на папи прелюбодейци, травестити и воайори, фалшификатори и убийци.

Книгата разкрива тайни, загадки, любопитни и потресаващи факти за интимния живот на папите през вековете до наши дни - легенди и истини за свещената сексуална невъздържаност.

***

Ерик Фратини е роден в Лима през 1963 г., живял е в Полинезия, Парагвай, Бейрут, Никозия и Йерусалим, а сега се е установил в Мадрид. Той е журналист, кореспондент и политически анализатор, преподавател, сценарист и режисьор на телевизионни документални филми. Автор е на редица документални книги и два романа, издадени в над 10 страни. Българските читатели вече го познават от неговата книга „Свещеният съюз”. На български език предстои да излезе романът му Лабиринтът на водата.

Какви злини и жестокости могат да сторят хората от любов към Бог!

У. С. Моъм

От чумите, от които страда човечеството, тиранията на свещениците е най-лошата.

Даниел Дефо