В търсене на сигурността - Димитър Йончев

В търсене на сигурността
Автор: Димитър Йончев
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-03-08
Нашата цена: 18.20 лв
 

Написаното в книгата не може да се отнесе към който и да било един-единствен специализиран дискурс - поради това, че текстът се стреми да се приближи до състоянието на дискурса на сигурността, който е далеч от това да бъде строго ограничен, дори по-скоро е обратното: той е неудържимо разширен.

Въпреки това в книгата според мен има нужната за едно изследване дисциплина. Тя, от една страна, се изразява в непрестанните опити от моя страна да спазвам хигиената на мисленето. От друга страна, дисциплината се открива в три ясно разграничени аспекта на разсъжденията по сигурността. Единият, който се обляга на различни по своя произход теоретични знания, води към създаването на методология за анализ и управление на сигурността. Другият аспект е в опита да се създаде тази методология, като се преведе на езика на предметно-сетивния свят. И накрая, различни са разсъжденията, които насочват към това как да се прилага тази методология.

Но книгата не се ограничава с методологията. Методологията е по-скоро нейният резултат. Книгата е посветена и написана изцяло в духа на търсенето и на създаването на една концепция за сигурността в категориите на присъствието такива, каквито са разработени, и надявам се – защитени в текста на книгата.