Скъпи, провалих децата. Когато виковете, крясъците, заплахите, подкупите и поощренията не помагат - Алисън Шейфър

Скъпи, провалих децата. Когато виковете, крясъците, заплахите, подкупите и поощренията не помагат
Автор: Алисън Шейфър
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-03-15
Нашата цена: 10.56 лв
 

С тази своя книга Шейфър ни повежда на едно нелеко пътуване в хуманистичното възпитание на подрастващите. Амбицията ѝ е да ни помогне да отгледаме прекрасни деца чрез твърди и същевременно дружелюбни техники на възпитание. Предложени са идеи, методи и средства, вдъхновени от нейната собствена работа и от дейността на видни педагози като Алфред Адлър и Рудолф Драйкурс.

В книгата се обръща особено внимание на наглед неподдаващи се на дисциплина деца, обясняват се социалните причини, диктуващи промяна в методите на възпитание, и са дадени насоки как да бъдат разпознати четирите „танца“ на лошото поведение, които изпълняваме с нашите деца. Най-вече научаваме практически способи, за да можем отново да заобичаме ролята си на родители.

Алисън Шейфър е канадски психотерапевт и медиен експерт по отглеждане на деца. Автор е на три безценни книги в помощ на родителите, сред които „Да разрушим мита за добрата майка“. Шейфър стига до обобщението, че живеем във времена, които са токсични за семейния живот, но не го забелязваме, защото сме твърде заети да бъдем в крачка с всичко, което ни заобикаля.