Счетоводство 2014 - Антон Свраков, Бойка Брезоева и др.

Счетоводство 2014
Автор: Антон Свраков, Бойка Брезоева и др.
Обем: 672 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Труд и право"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-03-17
Нашата цена: 29.48 лв
 

Тази книга е седмият по ред годишник с актуално приложно знание за счетоводството и за независимия финансов одит. Тя е предназначена да обслужва и подпомага професионалното ежедневие на счетоводителите и другите специалисти в тази област.

Годишникът представя в пълнота материята на счетоводното отчитане. Той е съобразен с десетките отзиви, предложения и конкретни въпроси, отправени от читателите в специална анкета за съдържанието му, проведена през есента на 2013 г.

Публикувани са актуализираните текстове на Закона за счетоводството, на Закона за независимия финансов одит, на Закона за публичните финанси и на Директива 2013/34/ЕС от 26.06.2013 година.

В обстоен коментар на Закона за счетоводството са разгледани основни и по-сложни въпроси, които не са били предмет на коментар в предишни издания на годишника.

В съдържателен коментар на Закона за независимия финансов одит са представени важни въпроси по уредбата на отношенията, свързани с осъществяването на одита.

За първи път е публикуван задълбочен, систематичен анализ на Директива 2013/34/ЕС относно годишните финансови отчети, консолидираните финансови отчети и свързаните доклади на някои видове предприятия.

За първи път в книгата е включен и приложен коментар на Закона за публичните финанси, в който се регламентират основните параметри на бюджетното счетоводство.

Традиционно силен акцент в годишника е коментарът на промените в Международните счетоводни стандарти, в сила през тази година. Очертана е и концепцията за развитието на тази проблематика в близко бъдеще.

В раздела „Счетоводна практика” са дадени разрешенията и отговорите на редица конкретни въпроси, поставяни от читатели на изданията на ИК „Труд и право” и от участници в учебните семинари на НКЦ „Решение”.

В справочния раздел вещо е подбрана полезна информация, необходима в ежедневната практика на всеки счетоводител, одитор и консултант.

Цялостното изложение на книгата е съобразено с многообразието на различните видове предприятия и със спецификата в счетоводното им отчитане.