Компас към успеха - Казуо Инамори

Компас към успеха
Автор: Казуо Инамори
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-03-22
Нашата цена: 11.95 лв
 

Голяма част от хроничното нещастие в днешния свят се дължи на факта, че хората не откриват смисъл в живота си. Според автора на тази книга, да развием потенциала, който притежаваме, да усъвършенстваме ума и душата си, да станем по-добри хора – в това е смисълът на живота.

Според Инамори, формулата за успех е много проста:

УСПЕХ В ЖИВОТА И БИЗНЕСА = СПОСОБНОСТИ x УСИЛИЯ x ОТНОШЕНИЕ

От всички компоненти най-определящо е отношението, защото то единствено може да се измери в отрицателни стойности. Може да имаме вродени способности и да полагаме усилия, но ако имаме негативно отношение, то и резултатите ще са отрицателни. Ако сме изпълнени с оптимизъм, вяра, благодарност, добра воля, усърдие, внимание и отдаденост, успехът ни е сигурен.

Самият Казуо Инамори е един от най-успешните японски бизнесмени и прочут филантроп. Започнал като бедно момче с инженерна диплома, той изгражда международна корпорация с активи за милиарди. Така доказва на практика, че е възможно да следваш морални принципи и пак да постигнеш успех в бизнеса. Носител е на множество международни награди за приноса си в развитието на технологиите, културата и комуникациите, както и за налагане на високи духовни принципи в бизнеса. Учредител е на Киото – една от най-престижните международни награди, сравнима с Нобеловата, за изключителни постижения в областта на технологиите, философията, науката и културата.