Искрата. Историята на една майка, отгледала гений - Кристин Барнет

Искрата. Историята на една майка, отгледала гений
Автор: Кристин Барнет
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Софтпрес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-03-22
Нашата цена: 14.55 лв
 

„Искрата“ е книга за преобразяващата сила на безусловната майчина любов. Ако детето ви е „различно“ – а кое дете не е – няма да сте в състояние да я оставите.“

Силвия Насар, автор на „Красив ум“

· На 8 години той започва да посещава лекции в университет. На 12 публикува научен труд по физика

· Специалистите са категорични, че е един от най-обещаващите физици в света, и му предричат Нобелова награда в недалечно бъдеще.

· МТV и Тhe Richest го обявяват за един от тийнейджърите, които ще променят света. А лекцията му в TEDxTeen е изгледана над 3 000 000 пъти.

· Днес Джейкъб Барнет е на 15 и коефициентът му на интелигентност е по-висок от този на Айнщайн.

· Допреди 12 години, когато е на 3, никой не вярва, че има шанс дори да се научи да чете. Диагнозата му е аутизъм.

„Искрата“ е историята на пътя дотук. Път, който минава през безусловната майчина любов, през вярата и през смелостта да последваш инстинкта си.

Превърнала се в международен бестселър и преведена на повече от 23 езика, „Искрата“ не е просто биография на едно необикновено момче и неговата майка. Това е книга за зашеметяващите възможности, които се разкриват, когато отключим скрития потенциал на всяко дете. На всеки от нас.

„Ако едно дете, за което се предполагаше, че никога няма да се научи да говори и да чете, може да достигне такива невероятни висоти – пише Кристин Барнет, - представете си какво могат да постигнат децата, които не са изправени пред подобни предизвикателства, и колко високо могат да се понесат, ако ги насърчим да разперят крилете си – отвъд всеки хоризонт, отвъд най-смелите ни мечти. Споделям тази история с надеждата, че това ще се случи.“

„Това е книга, която всеки родител и всеки учител трябва да прочете!“

Темпъл Грандин