Вафлено сърце - Мария Пар

Вафлено сърце
Автор: Мария Пар
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Изида"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-04-05
Нашата цена: 7.74 лв
 

Деветгодишният Трил е сигурен в едно – че пралеля му прави най-хубавите гофрети на света. Сигурен е и че живее на прекрасно място - и че съседката му Лена е най-добрата му приятелка. Така че когато Лена го пита защо иска баща, след като вече има такъв, Трил не знае какво да отговори…. А всъщност се страхува да не загуби тези, които обича.
Това е забавна книга за щуротиите на тези две деветгодишни деца през цяла една бурна година. Трил и Лена знаят много добре как да вдигнат голяма суматоха и същевременно да го направят по гладък и ефективен начин. Лена се изявява като вдъхновител и генератор на щурите идеи, с което напомня за Пипи Дългото чорапче, а Триле се държи по-умерено, опасявайки се понякога от последствията на постъпките им. Двамата постоянно попадат в разни ситуации – забавни, трогателни, а често и опасни. Наблюдавайки възрастните, те се учат да ценят приятелството и близките си.
Илюстрирана е с прекрасните илюстрации на Бу Гаустад.

Книгата е посрещната много топло от световната критика, която нарича Мария Пар „новата Астрид Линдгрен”. Удостоена с много награди за детска литература и е превърната в телевизионен сериал. В много страни като Норвегия, Англия, САЩ, Русия, Германия, Франция и Чехия и се е превърнала в любимо детско четиво.