Вълшебството на сънищата. Астрология на сънуването - Линда Рийд

Вълшебството на сънищата. Астрология на сънуването
Автор: Линда Рийд
Обем: 264 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-04-26
Нашата цена: 12.74 лв
 

Хората живеят живота си на две отделни равнища: съзнателното, его-ориентирано ниво и подсъзнателното равнище на душата.
Подсъзнанието отразява и интерпретира опитностите от нашия живот ден-за-ден и се опитва да ги осмисли чрез символичния език на сънищата. За психологическата ни цялостност е важно да съзнаваме какво ни казват сънищата и да се вслушваме в тях. В тази творческа книга Лина Рийд съчетава вещина в астрологията с дълбоко разбиране на образността и намерението на сънищата, да се покаже как можем да се облагодетелстваме от лечебните динамики на сънуването.
Откривайки нови хоризонти в астрологическото консултиране, „Вълшебството на сънищата” описва как да използваме карта на съня, за да свържем подсъзнателното изживяване със съзнанието, което позволява на психиката да се излекува чрез приемане на съновната образност. Книгата е обогатена с множество казуси, които изследват динамиката на астрологическата работа по сънищата и демонстрират значимостта й като средство за развиване на собствените заложби.

Лиз Грийн за сънищата и транзитите
„Има безброй примери за синхроничност, възникващи в астрологическата работа, които рано или късно сполитат всеки практикуващ. Те са част от страхотното очарование на изследването. Всички примери за сънища, съвпадащи с критични транзити, които съм цитирала, са точни образци от синхроничен тип.”

Линда Рийд води пълноценна астрологическа практика от 1978 г. насам, а през 1988 основава школа по астрология в Тасмания. Роден на 12 март, 1940 в 1.27 ч. по Гринуич в Лийдс, Англия, тя започва да изследва динамиките на подсъзнанието по време на петгодишен престой в Гана, където е привилегирована да изучава местните племена и шаманските им културни практики. Докато живее в Южна Африка, Линда се запознава с астрологията и започва трайна любовна връзка с космоса. След като се премества в Тасмания през 1972 г., проучването на сънищата и – по-късно – на взаимодействието им с астрологията, става сериозно. Линда е омъжена, има две дъщери и се специализира в психосинтеза и работата по сънищата като система за подпомагане към общото астрологическо консултиране. Опитът е доказал, че използването на астрологията на сънищата е дълбок начин за проявление на мотивите на несъзнаваното в съзнателния живот и много значими житейски промени са настъпили в резултат на вслушването в посланията на сънищата и действието по тях.