Ваксината - Дейвид Лендър

Ваксината
Автор: Дейвид Лендър
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-05-23
Нашата цена: 12.14 лв
 

Напрегнато и увлекателно четиво – право в целта по актуалния проблем за ваксините

Екзаминър

„Новият ми трилър „Ваксината“ е създаден за развлечение, но изследва съвсем реални проблеми в настоящия дебат за безопасността на ваксините.“

Дейвид Лендър

Дени Норт е режисьорка, която току-що е спечелила наградата на филмов фестивал за документален филм, насочен срещу фармацевтичната индустрия. Когато й предават разобличителна информация за Националната програма за имунизация на Съединените щати, тя трябва да оцелее, за да я разгласи, преди един главен изпълнителен директор мегаломан от бранша да успее да я ликвидира.

Дейвид Лендър е автор на бестселъри, основаващи се на неговата двайсет и пет годишна кариера на инвестиционен банкер. За да гради романите си, той черпи вътрешна информация от бившата си работа: за сливания и изкупувания от „Мерил Линч”, „Ротшилд” и Банк ъв Америка, за различни места по света, за обсебени личности и действителни финансови интриги. Неговите герои са подобни на тези на Дейвид Балдачи - корпоративни акули, жадни за власт и пари, или тези на Елмор Ленард - странни неприспособени люде и мошеници. Сюжетите му разкриват безскрупулните мотиви и самолюбието, които мотивират играчите в света на финансите, както и вътрешното устройство на най-могъщите финансови институции и корпорации в Съединените щати.