Стени. Пътуване покрай загражденията - Марчело Ди Чинтио

Стени. Пътуване покрай загражденията
Автор: Марчело Ди Чинтио
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-06-08
Нашата цена: 6.37 лв
 

Какво е чувството да живееш срещу стена? С това смело съчетание от пътепис и репортаж Марчело Ди Чинтио ни дава отговор, като ни отвежда до най-горещите точки на света и ни среща с хора, чийто живот преминава сред бодлива тел, бетон и стомана.

Ди Чинтио пие чай с бежанци в пустините на Мароко, среща се с нелегални имигранти, които се опитват да заобиколят високотехнологичните огради около испанските анклави Сеута и Мелиля, извървява пътя на мигрантите в Аризона, посещава заградени села в Индия и застава рамо до рамо с хората, които протестират срещу обезопасителната преграда, издигната от Израел.

Ди Чинтио изминава пътя от индианските резервати на границата между САЩ и Мексико до „Великата монреалска стена“ и от разделената столица на Кипър до Стените на мира в Белфаст в опит да научи повече за хората, издигнали загражденията, както и за онези, останали отвъд стените. Тази книга не е просто политически очерк. Авторът се среща с нарушителите, които заобикалят стените, с художниците, които ги превръщат в произведения на изкуството, и със забравените и изоставени хора, които живеят зад загражденията, в сянката на стените.