Живей бързо 3. Време за разстрели - Надя Чолакова

Живей бързо 3. Време за разстрели
Автор: Надя Чолакова
Обем: 232 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст/Enthusiast"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-06-27
Нашата цена: 13.35 лв
 

Невероятните приключения на Георги Илиев започват тепърва. След смъртта на брат си Васил той поема подземното царство. Бремето на властта го тласка от крайност в крайност. Хвърля се в най-рисковите бизнеси, за да запази империята от разпад. Започват изнурителни битки. Близките му се отдръпват заради експлозивния му нрав. Босът разпуска с безкрайни купони. „Брошки” на партитата му са най-оборотните манекенки и фолкпевици. Животът му се върти със скоростта на екшън. Главния лети над Колумбия, Маями, Милано и Ел. Ей. Посвещават го в Солнцевската мафия. Рокерска организация размазва висаджии на карнавал в Бразилия.

Георги Илиев сбъдва мечтата на брат си да стане лицензиран гангстер. Кюстендилският дон се превръща в политическа пионка. Минава през пътека от кръв и на 32 години обявява, че е пенсионер. Властта, парите и адреналинът го хвърлят в безкраен лунапарк. Фиестата предизвиква световъртеж... Бушонът на еуфорията гръмва.

В тази книга приятели и врагове на Жоро Илиев разказват за живота му.

Надя Чолакова е известен разследващ журналист, майстор на криминалния репортаж. Специализира „Разследваща журналистика“ в Рим, Виена, Тирана и Букурещ.Журналистическите ѝ разследвания по петите на българския подземен свят я водят до Италия, Испания, Белгия, Холандия и Португалия. Там тя проследява българската мафия в контекста на международната престъпност. Пред нея за пръв път проговарят знакови босове от ъндърграунда като Георги Илиев, Константин Димитров-Самоковеца, Евгени Стефанов–Женята, Златомир Иванов–Баретата, Антон Милтенов–Клюна, Иван Тодоров-Доктора и др. Текстовете ѝ за подземния свят са цветни, нестандартни и различни. Публикувани са във вестниците „1000 дни“, „Континент“, „Стандарт“, „Труд“ и „168 часа“, където 9 години завежда отдел „Разследване“. Работила е в списанията „MAX“ и „L’EUROPEO“. Била е водещ на рубриката „Рулетка“ в телевизионното предаване „Станция Нова“ по Нова ТВ. Нейни очерци редовно излизат и в сп. „Биограф“, където е в ръководството на редакционния съвет. Автор е на документалните романи: „Живей бързо 1. Васил&Георги Илиеви“, „Живей бързо 2. Васил&Георги Илиеви. Обезглавената империя“, „Живей бързо 3. Време за разстрели“ и „Живей бързо 4. Кръв за кокаин“, които предлагат сериозно разследване за живота на Георги Илиев, подземните босове, убийствата и бизнеса с кокаин.