Неочакваните съставки на щастието - Дебора Маккинли

Неочакваните съставки на щастието
Автор: Дебора Маккинли
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Intense"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-07-05
Нашата цена: 13.65 лв
 

Разменените писма и имейлите, изпълнени с кулинарни описания и размисли за човешката природа, дават на Ийв и Джак временно облекчение от кризата, която всеки от тях изживява.

Разведена от години, Ийв води самотен, макар и доста привилегирован живот в английската провинция.

Отскоро разведен за втори път, Джак е емоционално нестабилен и не е в състояние да започне новия си роман. През последните 15 години много жени са се опитвали да го направят щастлив, но малко от тях са успели. Очарован от прямотата на Ийв и любовта й към храната, той отговаря на краткото й писмо и това слага началото на кореспонденция.

Със завоалираните от полуанонимността и разстоянието мъдри и с времето все по-пропити със загриженост съвети, Ийв и Джак намират сили да застанат лице в лице с проблемите си и за да ознаменуват това, планират среща в Париж.

Но дали наистина ще се срещнат на левия бряг на Сена?

“Щастливите хора привличат другите, които искат да споделят с тях обич, вечер с приготвената от тях храна или с питие край лениво плискащите се вълни на морето. По някое време ни се приисква да се присъединим към Джак като приятели или да зарадваме Ийв като се възхитим на нейните фъстъчени сладки на масата в гостната. Не е зле да имаме под ръка бележник, за да записваме как обикновени храни се превръщат в екзотични благодарение на въображението на писателя и неговата дистанционна приятелка. “
– Sunday Times