Бретонски афери - Жан-Люк Баналек

Бретонски афери
Автор: Жан-Люк Баналек
Обем: 332 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст/Enthusiast"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-07-19
Нашата цена: 13.35 лв
 

Вълнуващ криминален случай от разгара на лятото в Бретан

В една гореща юлска утрин в прелестния Понт-Авен, вековно средище на големи художници като Гоген и Бернар, е намерен жестоко наръган с нож собственикът на най-известния местен хотел. Комисар Дюпен, заклет парижанин, „заточен” на край света, поема случая. Трупът е на Пиер-Луи Пенек, собственик на прочутия хотел Централ, вече на преклонна възраст. Кой иска да убие 91-годишен старец, уважаван местен меценат, и защо? Какво се е случило през последните дни от живота му?

Лятната бретонска идилия е прекъсната, когато малко по-късно е открит нов труп на брега. Жорж Дюпен осъзнава, че случаят му е добил неподозирани размери. И докато общественият натиск се засилва, а претенциозните жители на Понт-Авен продължават да мълчат, комисар Дюпен затъва в бретонските афери и се натъква на следите на внушителна тайна...

Стилът на Баналек е сравняван със стила на Дона Леон и Жорж Сименон. Комисар Дюпен единодушно е определен за наследник на Мегре.

„Жан-Люк Баналек е написал прекрасна и лесна за четене криминална история, изпълнена с много хумор и местна атмосфера.“
Никол Родригес, HR-Online

„Мосю комисарят е много убедителен.“
Зюддойче Цайтунг

Писателят Жан-Люк Баналек пише под псевдоним. Той е роден през 1967 г. в Брест. Баща му е от Бретан, а майка му – от Рейнската област. Работи в Германия и Финистер, Франция и живее в двете държави със семейството си. „Бретонски афери“е дебютният му роман. Следват „Бретонски прибой“и „Бретонско злато“. Поредицата, посветена на комисар Дюпен,придобива международен успех, като книгите оглавяват класациите за бестселъри. По историята се снима филм.