Смърт в Бреслау. Разследванията на комисар Мок. Книга 2 от Престъпно добрата поредица - Марек Крайевски

Смърт в Бреслау. Разследванията на комисар Мок. Книга 2 от Престъпно добрата поредица
Автор: Марек Крайевски
Обем: 260 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "БГ Книга"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-08-03
Нашата цена: 12.74 лв
 

По средата на партия еротичен шах инспектор Еберхарт Мок бива прекъснат от известието за жестоко престъпление. Телата на седемнайсетгодишната Мариета фон дер Малтен и нейната гувернантка са открити мъртви. В салон-вагона, превърнал се в сцена на жестокото убийство, има скорпиони, част от които все още се движат във вътрешностите на баронската дъщеря.

Действието на романа, напомнящ донякъде изтънчената мистерия на Артър Конан Дойл, се развива между двете световни войни. Град Бреслау (днешен Вроцлав) е в клещите на Гестапо, а пазените тайни се превръщат в обменна валута за изнудване и насилие.

С перфектното си криминално перо и отличаващ се черен хумор Марек Крайевски потапя любителите на жанра в бездната на тъмен лабиринт. Умело изградените и задълбочени образи на автора имат притегателна сила, караща читателя да проследи с интерес развоя на събитията и с нетърпение да очаква следващия случай на комисар Мок.

„Изтънченият усет на Крайевски за историческия контекст ще заинтригува почитателите на Умберто Еко и Борис Акунин... „Смърт в Бреслау” е стилно, интелигентно и оригинално допълнение към жанра на историческото криминале.” – Файненшъл Таймс

„Повествованието се заплита в блестящ криминален трилър, изпъстрен с тъмни окраски, корупция, секс, алкохол и пропаднали персонажи.” – Пъблишърс Уийкли