Светлина в руините - Крис Боджелиън

Светлина в руините
Автор: Крис Боджелиън
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х210
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-08-22
Нашата цена: 14.95 лв
 

В края на Втората световна война благородниците Росати живеят спокойно в изисканата си вила в Тоскана. Тревожните новини за събитията достигат до тях като далечно ехо, но идилията приключва внезапно. Имението става сцена на ожесточени битки между нацистите и партизаните. Станали пленници в собствения си дом, Росати преживяват ужасни трагедии. След края на войната оцелелите членове на семейството напускат имението в опит да преодолеят тежките загуби.

След години във Флоренция е намерен обезобразеният труп на Франческа Росати. Скоро свекърва й е убита по подобен жесток начин. Главният инспектор по случая – Серафина Бетини, трябва да открие кой и защо иска да унищожи рода Росати. Разследването я отвежда до хълмовете на Тоскана, където сега се руши някога великолепното имение. Там обаче Серафина ще се сблъска не само с призраците на миналото, но и със собствените си демони.

„Светлина в руините“ е брилянтно написан исторически роман с изключително впечатляващи образи. Убийства, трагична любов и удивителна развръзка... ще ви въздейства силно.

Уошингтън Поуст

Интригуваща история с типичната за Боджелиън многопластовост, която засяга темата за съзиданието и разрушението, за миналото и настоящето и за съдбовните моменти, когато те се пресичат.

Маями Хералд

Боджелиън деликатно и умело поддържа напрежението, насърчавайки читателите сами да правят предположения. Достоверни описания и интригуваща загадка.

Бостън Глоуб

Майсторски написан роман, в който се постига идеалният баланс от история и криминална интрига.

Уошингтън Таймс

Шедьовър, който ще очарова многобройните почитатели на автора и ще му спечели нови.

Букрипортър

Запомняща се книга.

Ю Ес Ей Тъдей

Абсолютно завладяваща, красиво написана и емоционално въздействаща, тази история ще ви трогне дълбоко.

Лайбръри Джърнъл