Договорната система в строителството - Пенчо Милков

Договорната система в строителството
Автор: Пенчо Милков
Обем: 440 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Труд и право"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-09-17
Нашата цена: 16.38 лв
 

Книгата не е в наличност
Тази книга предлага задълбочен анализ на правния статут на участниците в строителния процес и на договорните отношения между тях съобразно правилата на Закона за устройство на територията.

Представен е обстоен преглед на развитието на договорните отношения между участниците в строителството, в съответствие с промените в законодателството.

Предложен е систематизиран анализ на нормативните изисквания към участниците в строителството и техния правен статут.

Обоснована, дефинирана и описана е концепцията за съществуването на единна система в договорните отношения между всички участници в строителството.

Направена е юридическа характеристика на всички договори, сключени от възложителя с другите участници в строителството, съобразно действащата нормативна уредба.

Представени са правата и задълженията на изпълнителите по договорните условия на FIDIC за строителството.

Подобно цялостно изследване на субектите в строителството, взаимовръзките между тях и договорните им отношения се предлага за първи път у нас. Това прави изданието изключително полезно за всички участници в строително-инвестиционния процес, за практикуващите юристи, за студентите и преподавателите в юридическите факултети на ВУЗ.

*д-р Пенчо МИЛКОВ, адвокат, член на Русенската адвокатска колегия. Авторът има професионални интереси, задълбочени познания и богат опит в областта на гражданското право.

Целева аудитория: Всички участници в строително-инвестиционния процес, практикуващите юристи, студентите и преподавателите в юридическите факултети на ВУЗ