Международни счетоводни стандарти, приети за приложение от Европейския съюз през 2014 г. - Антон Свраков, Бойка Брезоева

Международни счетоводни стандарти, приети за приложение от Европейския съюз през 2014 г.
Автор: Антон Свраков, Бойка Брезоева
Обем: 848 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Труд и право"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-09-17
Нашата цена: 70.98 лв
 

Това е второ, допълнено и преработено издание на Международните счетоводни стандарти, приети за приложение от Европейския съюз.

Първата книга, издадена преди две години, предложи пълния текст на стандартите със задълбочени коментари по тяхното прилагане и така запълни една голяма празнина в специализираната счетоводна литература.

Тази книга съдържа актуализирания текст на всички международни счетоводни стандарти (МСС и МСФО) както и разясненията на Комитета за разяснения на МСФО, приети за приложение от Европейския съюз, с последна редакция - юни 2014 година.

Спрямо първото издание от 2012 година, в книгата са включени редица нови моменти: - Добавени са четири нови международни счетоводни стандарта:
- МСФО 10 Консолидирани финансови отчети;
- МСФО 11 Съвместни предприятия;
- МСФО 12 Оповестяване на дялови участия в други предприятия;
- МСФО 13 Оценяване по справедлива стойност.

Публикувани са две нови разяснения на Комитета за разяснения на МСФО: КРМСФО 20 Разходи за отстраняване на повърхностния слой в производствената фаза на открита мина и КРМСФО 21 Налози. Коментарът , посветен на философията на МСС, е осъвременен и допълнен с някои нови обстоятелства, които имат значение за правилното им приложение. Приложният коментар е съобразен и отразява промените след 2012 година. Включени са разяснения по съдържанието на всеки нов стандарт. Добавени са коментари по някои стандарти с по-специфични приложения, които не са били обект на коментар в първото издание. За по-голямо удобство на читателя, в края на книгата е публикуван списък на приложимите за 2014г. МСС и МСФО, както и списък на всички регламенти на Европейската комисия, с които са извършени изменения в съдържанието на стандартите. Предназначението на настоящето издание е да помогне за правилното разбиране и прилагане на Международните счетоводни стандарти и да обслужи професионалното ежедневие на счетоводителите и одиторите у нас.

Целева аудитория: Счетоводители, финансисти, практикуващи юристи.