Агенцията. Книга 2 от трилогията Съдърн Рийч - Джеф Вандърмиър

Агенцията. Книга 2 от трилогията Съдърн Рийч
Автор: Джеф Вандърмиър
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Екслибрис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-10-02
Нашата цена: 12.65 лв
 

"Агенцията" не е книга, която започва оттам, където свършва предишната. Тя е изпълнена с нови удоволствия, с нови герои и ситуации и написана по съвсем друг начин. Ако "Анихилация" е роман за една експедиция, завършила с много странни открития, то "Агенцията" е шпионски роман, изпълнен със същия тъмен чар... Поради което отчаяно искам да знам каква ще бъде третата книга - дали някаква смесица от двете, един вид среща на "Джурасик Парк" с Джеймс Бонд или нещо съвсем различно.

Робин Слоун, автор на "Денонощната книжарница на г-н Пенумбра"

В продължение на трийсет години единственото взаимодействие на хората със Зона Х - злокобен пейзаж, ограден с невидима граница, отвъд която всички следи от човешка цивилизация са загадъчно изчистени - е поредица експедиции, организирани от правителствена агенция, законспирирана толкова дълбоко, че е почти забравена - "Съдърн Рийч". След злощастната дванайсета експедиция, описана в "Анихилация", в агенцията цари пълен хаос.

Джон Родригес (известен също като "Контрол") е новоназначеният шеф на "Съдърн Рийч". Работейки с недоверчив, но отчаян екип, след мъчителни и безрезултатни разпити, преглеждане на купища тайни бележки и дълги часове, прекарани в гледане на ужасяващи видеозаписи от предишните експедиции, Контрол започва да прониква в тайните на Зона Х. Но с всяко откритие той трябва да се изправя пред неприятни истини за самия себе си и за агенцията, на която служи.

В "Агенцията", втората част от трилогията "Съдърн Рийч", най-тревожните въпроси за Зона Х получават отговор... но той не е никак успокоителен.

Джеф ВандърМиър е писател и съставител на сборници с научна фантастика. Произведенията му са награждавани многократно и са преведени на двайсет езика. Негови разкази са включени в различни престижни антологии на научна фантастика. Израства на островите Фиджи и сега живее в Талахаси, Флорида, със съпругата си.