Тичай или умри - Килиан Жорнет

Тичай или умри
Автор: Килиан Жорнет
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-11-06
Нашата цена: 15.47 лв
 

Изключителен атлет. Доминираща сила. Невероятен човек.

Жорнет обожава планините със същата страст, с която пробягва разстоянията им. В "Тичай или умри" той споделя тази своя любов, разкривайки на читателите един пленителен свят, изпълнен с красотата на каменисти пътеки и планински простори, ускорения ритъм на състезанието и силната привързаност към спорта и природните гледки, които го обграждат.

Едновременно вдъхновяваща, проницателна, откровена и задълбочено лична, това е книга, написана от сърцето на най-добрия бегач на свръхдълги разстояния в целия свят, за когото животът представлява един прост избор: Тичай. Или умри.

Килиан Жорнет е световен шампион по бягане на свръхдълги разстояния и ски алпинизъм от Каталуния, Испания. Роден е през 1987 г. и е израсъл в сянката на Испанските Пиренеи. На петгодишна възраст вече е покорил най-високия връх в Пиренеите – Ането. Има многобройни постижения в бягането на свръхдълги разстояния. Жорнет е четирикратен носител на Европейската купа по вертикално бягане и трикратен шампион на извънредно тежкото състезание „Мон Блан“, а през 2011 г. печели най-старото състезание на 100 мили в света – „Западни щати“, провеждано в Сиера Невада, Калифорния. Поставял е рекорди по бързо изкачване в планини по цял свят, в това число и Килиманджаро. В момента работи по дългосрочен проект, който съчетава ски алпинизъм и бягане. С този проект, наречен „Върховете на моя живот“, Килиан Жорнет цели да постави рекорди по бързо изкачване на едни от най-високите върхове в света – Аконкагуа, Денали и Еверест.