Писмото за краля - Тонке Драхт

Писмото за краля
Автор: Тонке Драхт
Обем: 520 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Емас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-11-13
Нашата цена: 12.74 лв
 

Тъмна нощ. Затворен в малък параклис, шестнадесетгодишният Тюри от Кралството на Дахонаут трябва да издържи на последното изпитание, преди да стане рицар - нощното бдение. Но в тишината, нарушавана само от пращенето на свещите, някой похлопва на вратата и непознат глас моли за помощ. Тайно писмо трябва да бъде занесено до крал Юнаувен отвъд Големите планини, писмо, от което зависи съдбата на цяло кралство. И Тюри е призван да изпълни това поръчение и да спаси страната на Юнаувен.
Макар че нарушаването на бдението може да му коства рицарския сан, момъкът поема на път в неизвестното - през гъсти гори и буйни реки, стръмни върхове и бездънни урви, към величествени замъци и непознати градове. Сблъсква се с жестоки врагове, готови да го убият, ала намира и приятели за цял живот.
Но не може да се довери никому. Защото - като истински рицар - е готов на всичко, за да спази своя обет...

Един голям роман, изпълнен със спиращи дъха приключения, роман за честта и достойнството, за смелост и дълг, получил най-голямото отличие за нидерландска литература - "Златния калем" и обявен за най-добрата детско-юношеска книга на 50-летието.