Подозрение - Джоузеф Файндър

Подозрение
Автор: Джоузеф Файндър
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "ProBook"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-11-22
Нашата цена: 12.95 лв
 

Когато Дани Гудмън, самотен баща, разбира, че вече не може да си позволи да плаща таксата на частното училище, което неговата дъщеря обожава, той няма към кой да се обърне за финансова подкрепа. Съвсем случайно Дани се запознава с Томас Галвин – баща на приятелка на дъщеря му, който се оказва един от най-богатите хора в Бостън. Галвин, който е наясно със ситуацията на Гудман, му предлага 50 000 долара. Притеснен, но отчаян, Дани взима парите с обещанието, че ще се издължи.

В мига, в който доволният баща получава парите на сметката си, агенти от Отдела за борба с наркотиците чукат на неговата врата. Дани трябва да избере дали да приеме парите и да бъде вкаран в затвора или да сключи сделка с правителството и да им помогне да се доберат до Томас Галвин. Отчаяният баща започва да лъже всички, дори тези, които най-много обича, докато търси кой е истинският враг и се опитва да запази семейството си.

Джоузеф Файндър е роден през 1958 г. в Чикаго, Илинойс. Прекарва по-голямата част от детството си в Афганистан и Филипините, където работят родителите му. След завръщането си в САЩ Файндър се насочва към изучаване на руски език в университета н Йейр и специализира руски език и култура в Харвард. Още като студент публикува първата си книга, в която описва връзките между комунистически Кремъл и влиятелен американски бизнесмен. През 1991 г. излиза неговия роман „Московски клуб”, в който Файндър описва ситуация на военен пуч срещу президента Елцин в Русия. Това става шест месеца преди реално да се случи точно такъв пуч.

През 1994 г. Файдър пише книгата „Извънредни сили” в който главен герой е внедрен в ЦРУ шпионин на КГБ, заемащ висока позиция. Романът излиза на пазара няколко дни преди разкриването на Олдрич Еймс – един от най-големите шпионски скандали на 20-ти век.

През 1996 г. Файндър публикува „Нулевият час” – първият в историята роман, написан в официално сътрудничество едновременно с ЦРУ и ФБР.

С романът си „Изчезнал” Джоузеф Файндър поставя началото на нова поредица с главен герой Ник Хелър. Следовател, който никога не забравя, че жертвите са били живи хора и тяхната смърт е оставила след себе си празнина в душите на техните близки.

Книгата е номинирана през 2010 за най-добър роман от „Международната организация на писателите на трилъри”.

Втората книга от поредицата „Погребани тайни”