Алхимия на отмъщението - Курт Ауст

Алхимия на отмъщението
Автор: Курт Ауст
Обем: 480 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-12-06
Нашата цена: 15.46 лв
 

Гениалният учен Исак Нютон става член на тайно братство и се заклева да споделя откритията и езотеричните си познания с членовете му. Но години по-късно, с риск за живота си, напуска братството и се опитва да запази в тайна изследванията си, като ги кодира.
След три века изключителният математик Евен Вик, сътрудничещ на секретните служби и разбиващ всякакви шифри, е притиснат от неизвестна, но всесилна тайна организация да дешифрира кода, с който Исак Нютон е шифровал езотеричните си, алхимични и окултни открития. В противен случай ще пострадат близките му. Но заедно с един ирански алхимик и вдовицата на писател, убит от същата тайна организация, Евен Вик решава да мине в настъпление и да се добере до истинската самоличност на хората, считащи себе си за невидими и всемогъщи.
"Алхимия на отмъщението" е сюжетно самостоятелен роман с главен герой Евен Вик, познат от "Невидимото братство". Благодарение на тези два романа Курт Ауст си създава репутацията на един от най-добрите скандинавски автори в жанра на конспиративния трилър с исторически загадки. Критиката сравнява книгите му с тези на Том Егеланд и Дан Браун. Носител е на двете най-големи награди за криминална литература в Скандинавието - "Златният пистолет" (или "Ривертон", в Норвегия) и "Стъкленият ключ" (за най-добър роман, написан в скандинавските страни).

Англия, 1682 г. Гениалният учен Исак Нютон става член на тайно братство и се заклева да споделя откритията и езотеричните си познания с членовете му. Но години по-късно, с риск за живота си, напуска братството и се опитва да запази в тайна изследванията си, като ги кодира.
Норвегия, 2007 г. Изключителният математик Евен Вик, сътрудничещ на секретните служби и разбиващ всякакви шифри, е притиснат от Невидимото братство да дешифрира кода на Нютон. В противен случай ще пострадат близките му.
Германия, Франция, 2007 г. Алойсия Латур е преследвана от членовете на Невидимото братство, защото те предполагат, че в ръцете й е архивът на мъжа й, Симон Латур. Той е бил убит в Париж, защото е могъл да направи сериозни разкрития по отношение на тайното братство.
Англия, 2007 г. Проф. Ешкан Никном, експерт по алхимически текстове, е готов да помогне на Евен Вик в разчитането на кодираните документи на Нютон. Но и той си има своите тайни и проблеми.
По дирите и на тримата е Невидимото братство, готово да ги ликвидира, дори и при най-малкия опит да разбулят тайните му. Алойсия е нападната в хотел, най-добрият й приятел е убит, а Евен идва в съзнание в болница след свръхдоза с наркотици и скоро му е предявено обвинение в убийство.
Евен Вик започва да се досеща, че някой от най-близкото му обкръжение е свързан с тайното братство.

Опирайки се на реални факти, потулени и кодирани от самия учен в продължение на векове, Курт Ауст създава увлекателен трилър. Действителен факт, а не художествена измислица, е, че, държан дълго време в тайна, огромният архив от ръкописи на Исак Нютон е продаден на търг през ХХ век, а неотдавна бе открит и мистериозният код, използван от учения.