Рудолф Щайнер. Един модерен пророк - Мириам Гебхарт

Рудолф Щайнер. Един модерен пророк
Автор: Мириам Гебхарт
Обем: 408 стр.
Формат в мм.: 125х200
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-12-06
Нашата цена: 22.25 лв
 

Рудолф Щайнер основава антропософията и валдорфската педагогика, изявява се като философ, езотерик и гуру. Надарен с тънко усещане за проблемите на съвременниците си, той черпи от най-различни течения на своята епоха, за да изгради програма за намиране на смисъла на живота. Както и много други реформисти от началото на ХХ век, той акцентира върху теми, които – тогава, както и сега – вълнуват хората: възпитание, здраве, религия, дискомфорт от забързания ритъм на модерния живот. Учението на Щайнер въздейства и днес: валдорфските училища се радват на голяма популярност, почти във всеки супермаркет могат да бъдат открити хранителни продукти и козметика, създадени по антропософски предписания.

В тази биография Мириам Гебхарт разглежда майстора на превращенията Щайнер в контекста на неговото време и го ситуира сред изобилието от реформистки движения от началото на ХХ век. Така тя рисува портрета на един модерен пророк.

„Освежаващо непочтителна книга, но също така поднасяща интелигентни обобщения и добре обосновани мнения. Гебхарт изгражда образа на един съвсем различен Рудолф Щайнер, който по вълнуващ начин се оказва близък до модерното светоусещане.“

„Франкфуртер рундшау“

„Критично, амбициозно и умно.“

„Нойе цюрихер цайтунг“