Читателите от Броукън Уийл препоръчват - Катарина Бивалд

Читателите от Броукън Уийл препоръчват
Автор: Катарина Бивалд
Обем: 376 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-12-06
Нашата цена: 13.65 лв
 

Обаятелна, остроумна история за магията на приятелството, любовта към книгите и шанса да откриеш своето място в големия свят

Всичко започва с кореспонденцията между две много различни дами: шведката Сара и американката от Броукън Уийл - Ейми. Две години след като си обменят книги, писма и размисли за литературата и живота, Сара решава да посети Ейми. Но когато пристига, тя разбира, че приятелката й вече я няма.

Объркана, Сара се озовава съвсем сама в провинциалното градче. Какво ще прави в това чуждо място, безумно далеч от дома й? Но пък има чувството, че познава хората, описани в писмата, макар да не се е срещала с тях.

Ексцентрични и своенравни, местните жители помагат на Сара да отвори книжарничка, заредена с книгите на Ейми. Заглавията са находчиво разпределени в непознати досега категории. „Без излишни думи“ за тези, които не обичат дебелите книги, „Секс, насилие и оръжия“ за любителите на кримки, очарователните романтични романи са с етикет „За петък вечер и мързеливи недели в леглото“.

Покрай книжарничката градът се събужда за нов живот, създават се нови и неочаквани приятелства, възраждат се отдавна забравени страсти.

Постепенно жителите на Броукън Уийл се отдават на непознато досега изкушение – книгите. А Сара осъзнава, че освен литература, в живота има и други неща. И точно тогава визата й за престой изтича...

„Читателите от Броукън Уийл препоръчват“ е обаятелна, остроумна история за магията на приятелството, любовта към книгите и шанса да откриеш своето място в големия свят. Oще с появата си дебютът на Катарина Бивалд се превръща в световен хит. Писателката вече усилено работи по втората си книга.