Реквием - Лорън Оливър

Реквием
Автор: Лорън Оливър
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-12-14
Нашата цена: 14.24 лв
 

Вълнуващият край на трилогията „Делириум”, „Пандемониум”, „Реквием” е впечатляваща смесица от постоянен екшън и забранена романтика в едно утопично общество.

Зараждащият се бунт в „Пандемониум” е запалил тотална революция в „Реквием” и Лена и нейните приятели от Съпротивата са в центъра на борбата. Джулиан се спасява от смъртната присъда и всички намират убежище в Пустошта. Но тази дива територия вече не е безопасно място. Пукнатините в защитата на невалидните стават все по-големи и по-големи, а правителството не може да отрича съществуването на врага. Регулатори са плъзнали из всички погранични територии със заповед да убият и последния бунтовник.

И докато Лена се скита из опасната Пустош, на-добрата й приятелка Хана живее на безопасно място в Портланд, като годеница на новия кмет.

Лена и невалидните трябва да се впуснат в последната битка на живот и смърт срещу „излекуваните”. Изправено пред опасностите, момичето преживява много емоционално появата на първата си любов, Алекс, когото Лена е смятала за мъртъв. А сега до нея е Джулиан, който също се бори за сърцето й.

Кого ще избере Лена, ако изобщо оцелеят след финалния щурм на революцията?

Лорън Оливър е родена през 1982 г. в Куинс, Ню Йорк. Завършва философия и литература в Чикагския университет и има магистърска степен по творческо писане от Ню Йоркския университет. Разказва, че е писала през целия си живот. Като малка дописвала историите на книгите, които е прочела, защото просто не можела да се раздели с героите. През 2004 г., точно след дипломирането си, тя разпраща до много издателства първия си роман за възрастни. Той обаче така и не вижда бял свят. Започва да пише романи за тийнейджъри, когато отива да работи като асистент-редактор в издателство „Пенгуин“, именно в отдела за юношеска литература. Така през 2010 г. се появява дебютният ѝ роман „Моят Свети Валентин“, който вече е преведен на над 30 езика, а правата за филмирането му са купени от Fox 2000. „Моят Свети Валентин“ е вторият роман на Лорън Оливър, по който се заснема филм, след „Делириум“.