Сърцето на пирата - Бено Плудра

Сърцето на пирата
Автор: Бено Плудра
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Емас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-12-18
Нашата цена: 8.19 лв
 

"Живял преди много години един пират. Той бил ограбил много кораби и хора бил убивал, и огромни съкровища натрупал, но накрая бил победен. Корабът му потънал с всичко живо на борда, съкровищата също потънали, накрая потънал и пиратът.
Но докато той потъвал, от гърдите се откъснало сърцето му, колкото мъжки юмрук, толкова голямо, и паднало на върха на една коралова планина."

Петстотин години след това едно момиче, Йеси, намира на един северен плаж камък с формата на сърце, голям колкото мъжки юмрук. Нищо чак толкова интересно, освен че камъкът проговаря и сгрява дланите й. Защото това е... сърцето на пирата.
Камъкът се превръща в най-важното нещо в живота на Йеси. Но защо ли никой в цялото село край далечното северно море не вярва в чудните му качества? И дали в камъка не е въплътена мечтата на едно дете да чувства до себе си топлината на бащиното сърце?

Бено Плудра се числи към немските автори с най-тънък усет за детската душа и е неколкократен носител на Наградата на Германия за детско-юношеска литература.