Истината и други лъжи - Саша Аранго

Истината и други лъжи
Автор: Саша Аранго
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ергон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-12-18
Нашата цена: 13.65 лв
 

Хенри Хейдън - известен автор на бестселъри - е изключително обаятелен човек, приятен за общуване, достъпен и скромен. Един любящ, посветен на съпругата си мъж, въпреки че може да има всяка жена, която би поискал. Щедър приятел. Отзивчив колега. Талантлив творец, посветен на писането, който не ламти за слава и пари. Достоен за възхищение. Или поне така изглежда... Но този Хенри Хейдън е конструкция, маска. Миналото му е тайна, методите му - още по-голяма тайна. Никой освен него и съпругата му не знае какво се случва нощем в богатия дом край брега на морето, в стаята със старомодната пишеща машина.
Досега житейските проблеми сякаш щастливо заобикалят живия класик Хенри Хейдън. Но... един ден той прави ужасна грешка. И вече не само полицията преследва Хенри, но и неговото старателно скривано минало заплашва да го настигне. Хенри е гениален мъж и разработва гениален план. Той сплита лъжи, истини и полуистини в една история, която трябва да му помогне да оцелее, дори когато е застанал на ръба на пропастта. Но само една стъпка напред ще е фатална...

Остроумен и напрегнат, интелигентен и неустоимо четивен, "Истината и други лъжи" е черен роман от най-добро качество, в традицията на "Талантливият мистър Рипли" от Патриша Хайсмит. Този перфектен литературен трилър с лекота влиза в елитния клуб на бестселърите - такива като "Вечерята" на Херман Кох, "Тихата съпруга" на А. Харисън, или "Бегълката" на Джилиан Флин - класирани от "Ню Йорк Таймс" сред най-добрите постижения в жанра през 2014 г.

"Едно нещо трябва да е абсолютно ясно: романът на Саша Аранго е най-яркото събитие на немската литературна сцена през тази година!"
Ди Велт

"Разказването на истории е хипноза, вземане на заложници, изтезание, но щом читателите остават при историята и я следят със затаен дъх - това е една добра история."
Саша Аранго