Острието на предателя. Книга 1 от Мантиите - Себастиен де Кастел

Острието на предателя. Книга 1 от Мантиите
Автор: Себастиен де Кастел
Обем: 392 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Еклиптик"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-01-07
Нашата цена: 17.28 лв
 

Фалцио Вал Монд е Предводителят на Мантиите.

Обучени в изкуството на водене на битки и в законите на Тегобия, Мантиите са пътуващи Арбитри, които укрепват Кралските закони. Те са герои. Или поне са били, докато не са се оттеглили по времето когато Херцозите превземат кралството и набучват на кол главата на техния Крал.

Фалцио, заедно със своите приятели Кест и Брасти са принудени да оцеляват като охранители на поредния безпринципен благородник. Но когато техният господар е убит, тримата са принудени безпомощно да наблюдават как убиецът подхвърля доказателства, уличаващи тях за убийството му.

Тегобия е на ръба на колапс, а варварите стават нетърпеливи и душат в пограничните райони. Херцозите причиняват хаос в държавата, докато Мантиите са се разпръснали надлъж и нашир, обругавани като предатели и дрипльовци.

Всичко, което им е останало, са обещанията, които са дали на Крал Паелис – да изпълнят по една последна мисия. Но ако имат надежда да осъществят мечтата на Краля, разединените Мантии трябва да се обединят отново или да гледат отстрани как светът им изгаря…