Право и биоетика при асистираната репродукция в ЕС - Радой Кръстев, Ваньо Митев

Право и биоетика при асистираната репродукция в ЕС
Автор: Радой Кръстев, Ваньо Митев
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-01-09
Нашата цена: 14.56 лв
 

Книгата е полезна за специалисти в областта на репродуктивните технологии, за юристи, биоетици, социолози, както и за широката публика, интересуваща се от етични и правни дилеми като например:

◊ Да бъде ли разрешено на родителите да избират пола на бъдещото си дете?

◊ Да бъде ли узаконено сурогатното майчинство?

◊ Да бъде ли разрешена после- смъртната репродукция?

◊ Хомосексуалните двойки имат ли право да се сдобият с дете чрез асистирана репродукция ?

◊ Да има ли възрастово ограничение за достъп до асистирана репродукция?

◊ Да бъде ли разрешено на учените да използват излишните ембриони ин витро за научни изследвания ?

Книгата разглежда мвенията на известни специалисти в областта на биомедицината и биоетиката както и как са решени законово тези въпроси в отделните страни от ЕС.

Юрист Радой Кръстев, дм завършва висшето си образование по право в Университета на Версай, Франция през 2003 г. През 2008 г. завършва Международни икономически отношения в УНСС – София. През 2014 г. защитава докторска дисертация в областта на медицинското право.

Чл.кор. проф. д-р Ваньо Митев, дм, дбн е виден български учен в областта на биомедицината. Той е автор на над 250 научни публикации с импакт фактор над 550 и с над 3000 цитирания. Носител е на редица престижни български и международни награди за научни постижения – Доктор хонорис кауза на 1 български и 3 чуждестранни университета и почетен гражданин на 4 града. От 2008г. досега е ректор на Медицински университет – София. От 2012 г. и понастоящем е председател на Съвета на ректорите на висшите училища в България.