Изкуството да говорим. Универсален наръчник по словесно майсторство - Гревил Джанър

Изкуството да говорим. Универсален наръчник по словесно майсторство
Автор: Гревил Джанър
Обем: 456 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Locus"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-01-30
Нашата цена: 18.11 лв
 

Независимо от сферата и темата на разговора ораторското изкуство е много важно умение. Тази книга предлага точно това, което сочи заглавието – универсален и подробен наръчник за ораторство и практическа реторика; за малки и големи аудитории, за официални и неофициални случаи. Както при всяко изкуство, съществуват техники и умения, които да усвоите и развиете. Ако следвате съветите в тази книга, ще си спестите много усилия, както и много страдания на вашата аудитория.

Горещо препоръчвам раздела „Истории за преразказване”. Хуморът е солта на ораторството и цитатите са напълно приложими.

Ако колегите ми от парламента бяха прочели тази книга, предполагам, работата ми би била по-лека.

Почитаемият Майкъл Мартин, член на Парламента

Спикер на Камарата на общините

Тази книга ще ви направи изразителни и успешни в изнасянето на речи, като ви покаже как да разсъждавате прави и пред публика. В бизнеса или в социалния живот компетентното ораторстване гарантира успех. Неуспехът на оратора може да ви срине. Затова се надявам тази книга да ви донесе практическа помощ и минимално страдание.

Книгата се основава на опит с разнообразни аудитории и на ораторски и презентаторски изяви в много части на света – от сватби и погребения до бизнес и политически събития, от малки групи клиенти до масови аудитории. И на обучението на комуникатори от всички нива, до самите върхове на търговския и обществения живот.

Тук ще откриете:

- основните умения в ораторството: структура и дикция, аудитории и поводи, технически средства – пълен набор от основни познания и насоки, съществени инструменти на умелия оратор;

- съвети за контролиране на нервността и релаксация; и за справяне с медиите;

- модели - проекторечи за различни поводи, които ще ви помогнат да оползотворите по най-добрия начин ораторските си възможности и да сведете до минимум провала заради липсата на дар-слово;

- класически ораторски бисери;

- компендиум с истории за преразказване: за да не сте мъчително отегчителни, използвайте ги – за да предизвикате смях, ефект или емоционално въздействие. Това са истории, афоризми и епиграми, които блестят с остроумие и ярък език и са очаровали аудиториите и са ги накарали да се замислят.

Упражнявайте се и репетирайте. Не позволявайте нервите да ви провалят – приложете „трика на увереността”. А после се помолете за добрия късмет, от който се нуждаят всички изпълнители, за да блеснат.

ГРЕВИЛ ДЖАНЪР

"Когато говорите пред аудитория е възможно хората да не запомнят съвсем точно какво сте им казали, но със сигурност ще запомнят как сте ги накарали да се чувстват. И в това е силата на словесното майсторство. Тази книга е задължителна за всеки, който желае да владее ораторското изкуство и аудиториите, пред които говори."

Николай Неделчев,

Изпълнителен Директор

Publicis Groupe Bulgaria

“В политиката и в социалното общуване думите имат особена стойност. Те не отлитат към небитието заедно с вятъра на забравата или безразличието. Думите в голямото общуване имат стойността на дела. А за делата си човек трябва да се подготвя. Книгата на Гревил Джанър „Изкуството да говорим” ни учи не само, че говоренето е изкуство, а и на това как изглежда работилницата на словото. Колкото по-навътре се навлиза в съдържанието, толкова по-голяма става изненадата, че сериозните постижения се реализират с малки и прости стъпки, с обикновени, но натоварени със заряд думи.”

Георги Коритаров – журналист

„Безценна придобивка за всеки, който трябва да говори публично... Прочетох я с удоволствие... Струва си да се притежава!”

Почитаемият Джордж Томас, член на Парламента

Бивш спикер на Камарата на общините

„Гревил Джанър е виден парламентарист. С удоволствие прочетох книгата му. Убеден съм, че и с вас ще е така.”

Гордън Браун, политик, бивш министър-председател на Великобритания