Дипломация в зоната на кактуса - Богомил Герасимов

Дипломация в зоната на кактуса
Автор: Богомил Герасимов
Обем: 472 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Труд"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-01-31
Нашата цена: 13.64 лв
 

„Дипломация в зоната на кактуса” и в третото си издание с основание може да се нарече историческа книга. Такава е, защото с нея писателят дипломат поднася разказите си за действителни истории от близкото минало на България. Така той запознава читателите със своя опит и преживявания в дипломатическата кариера, започнала от най-низкото стъпало в Индия – аташе, после в Индонезия, Япония,
Великобритания и спира на най-високото – посланик в Мексико. Това обяснява защо най-голям дял и в новото издание имат българо-мексиканските отношения, честването на 1300-годишнината от основаването на българската държава и загадъчната смърт на Людмила Живкова – легендарната председателка на Комитета за култура.

Според Богомил Герасимов по-вярно е да се каже, че „Бялата птица” отлетя толкоз рано по своя воля, че други се уплашиха повече от нея и нейния пример, защото отрязаха крилете й и я принудиха да замлъкне.
На постоянен читателски интерес се радват и последните му книги – „Тайнствената сила на пирамидите”, „Тайните на отвъдното”, „Мистерията Ева”, „Кукулкан слиза от небето” и „Капки в морето”.