Срещу безпокойството. Игровият подход към тревогите и страховете в детската възраст - Лорънс Коен

Срещу безпокойството. Игровият подход към тревогите и страховете в детската възраст
Автор: Лорънс Коен
Обем: 252 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-02-10
Нашата цена: 12.04 лв
 

Книгата не е в наличност
Срещу безпокойството предлага цяла съкровищница от идеи как да помогнем на децата си да се чувстват по-уверени и сигурни. Лорънс Коен е написал книга, която ще бъде от помощ за всеки родител на тревожно дете. Той описва причините и симптомите на тревожното разстройство в детството и обяснява как децата могат да преодолеят дори и най-натрапчивите си страхове, когато отношенията родители–деца са изпълнени с обич и игри.

Алета Солтър, д-р по философия, основател на Осъзнатото родителство и автор на Сближаване в играта

Тъкмо това е помощта, която търсят родителите на тревожни деца! Изключителното в книгата на д-р Коен е необикновената сърдечност и топлота в стратегиите, които предлага на такива родители. Той аргументира този свой подход с прилагане на игри с убедителни обяснения как тревожността се отразява на децата и как те се лекуват от нея. Родителите ще намерят изключително много идеи, които ще им помогнат да изградят увереност в своите деца. Докато четях тази книга, непрекъснато си казвах „Това непременно ще го опитам!”

Пати Уипфлър, основател и програмен директор на Родители и деца – ръка за ръка.

Лорънс Дж. Коен, доктор по философия, е клиничен психолог, специализирал в детски игри, терапия с игри и родителство. Той е автор на Децата, родителите, играта и съавтор заедно с Майкъл Томсън и Катрин О’Нийл Грейс на Най-добри приятели, най-лоши врагове и Мамо, дразнят ме. Д-р Коен ръководи работилници по игрово родителство за родители, учители и професионалисти, занимаващи се с гледане на деца. Живее в Бостън, Масачузетс, със съпругата си Лиз. Имат две големи деца.