Програмиране на HTML5 с JavaScript For Dummies - Джон Пол Мюълър

Програмиране на HTML5 с JavaScript For Dummies
Автор: Джон Пол Мюълър
Обем: 456 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК "АлексСофт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-02-25
Нашата цена: 18.20 лв
 

Научете как да използвате най-добрите съвременни инструменти и да създавате междуплатформени приложения за всякакви устройства!Научете тънкостите по създаването на чудесни приложения, които работят на почти всеки браузър и устройство! От книгата ще разберете как да използвате HTML5 с JavaScript, за да вдъхнете живот на своите идеи, като всички примери в нея са тествани на Windows, Mac OS X и Linux. Научете се да "говорите" JavaScript, да използвате библиотеки и шаблони, както и да се възползвате от всички хитрости, с които всеки находчив разработчик улеснява работата си.

Запознайте се с основните играчи - открийте какво представлява JavaScript, как работи и как JavaScript и HTML5 взаимно се допълват.
Всичко е обект - разберете какви обекти и променливи се използват в JavaScript и как да използвате стандартни обекти.
Основни функции - организирайте задачи, изпълнявайте ги и управлявайте повтарящи се задачи с помощта на функциите в JavaScript.
Вие и вашият потребител - създайте интерактивно приложение с помощта на документния обектен модел, обработвайте събития и създайте подобрени форми на HTML5.
Следващата стъпка - създайте още по-силни приложения, като разширите JavaScript с XML и AJAX.

Открийте:

Защо JavaScript не е братовчед на Java?
Информация за уеб хостинга.
Съвети за работа с текст и масиви.
Стандартните обекти на JavaScript.
Как JavaScript взема решения?
Как се обработват грешки?
Защо да използвате CSS във вашите приложения.
Как iQuery и jQuery UI могат да улеснят JavaScript?

Джон Пол Мюълър е автор на книги за сертифициране и програмиране на C#, Java, Windows програмиране и VBA. Той е също така квалифициран технически редактор и е автор на статии за издания като Visual Basic Developer и SQL Server Professional.