Леденият дракон - Джордж Р. Р. Мартин

Леденият дракон
Автор: Джордж Р. Р. Мартин
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-03-05
Нашата цена: 13.76 лв
 

Книгата не е в наличност
ЛЕДЕНИЯТ ДРАКОН е легендарно и страховито създание, което никой човек не е успял да опитоми. Когато прелита в небесата, оставя след себе си опустошена, замръзнала земя.

Но Адара не се бои. Защото тя е дете на зимата, родено в лют мраз, какъвто не помнят дори Старите.

Адара не помни кога е видяла ледения дракон за пръв път. Като че ли той присъства в живота й открай време - зървала го е отдалеч, докато си играе в снега, а другите деца бягат от студа. На четири години тя го докосва, а на пет години се качва на широкия му леден гръб.

Адара е седемгодишна, когато в един летен ден огнени дракони от Севера връхлитат мирния й дом. Тогава само тя, детето на зимата - и леденият дракон, който я обича - могат да спасят нейния свят от пълно унищожение...

Действието в "Леденият дракон" се развива в света на поредицата "Песен за огън и лед", по която е заснет хитовият сериал "Игра на тронове". Тази пленителна, затрогваща приказка за едно момиченце и неговия дракон е пищно илюстрирана от прочутия художник Луис Ройо.

ДЖОРДЖ Р. Р. МАРТИН, носител на шест награди „Хюго“ и две "Небюла", е автор на най-бурно приветстваната и очаквана фентъзи серия през последните години - „Песен за огън и лед“. Живее в Санта Фе, Ню Мексико.

ЛУИС РОЙО е изтъкнат испански художник, известен с пищните си фентъзи илюстрации. Илюстрирал е повече от трийсет книги. Изкуството на Ройо е представяно в „Спектрум 3” и показвано на изложби в Барселона, Мадрид, Милано, Ню Йорк, Сиатъл и Санкт Петербург. www.luisroyo.com

"Кадифеният, богат стил на Мартин прелива от магия и красота... Всеки, който отвори тази книга ще бъде омагьосан от неповторимото сказание за герои и дракони, за силата на семейството и съзряването на едно много специално момиче. Прекрасна книга, която поколения наред ще преоткриват."

"ВОЯ"

"Богато въведение в жанра, което ще допадне и на момчетата, и на момичетата."

"Лайбръри Джърнъл"

"Могъщо емоционалната саможертва в кулминацията прави книгата паметна."

"Хорн Бук Гайд"

"Ще очарова всички почитатели на Мартин!"

"Ес ЕФ Ривю"