Андерсенови пролетни приказки - Ханс Кристиян Андерсен

Андерсенови пролетни приказки
Автор: Ханс Кристиян Андерсен
Обем: 120 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "SMART BOOKS"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-03-10
Нашата цена: 9.09 лв
 

Всяка вечер милиони деца молят родителите си да им прочетат една приказка, преди да заспят невинния сън на детството. Най-любимите приказки на малки и големи са тези, които са написани от великия датчанин Ханс Кристиян Андерсен и които отдавна са превърнати в класика на детската литература.
„Колкото фантастични и невероятни, толкова реалистични и правдиви, приказките на Ханс Кристиан Андерсен си остават любимо четиво на деца и възрастни от петте материка на света. Живият език, свежият хумор, поетичните описания, бодрото чувство към живота, безкрайната обич към обикновения човек — ето пружините, които движат вълшебния свят на Андерсеновите приказки.
Син на обущар, Андерсен не пропуска случая да подчертае съчувствието си към бедните и угнетени хора, бичува пороците на благородните горделивци и на невежите богаташи-еснафи, осмива глупостта, суетата, високомерието и самохвалството.
С изключително майсторство Андерсен ни рисува човешките слабости и добродетели и под перото му, докоснати сякаш от чародейната пръчица, оживяват всички предмети — дърветата, храстите и цветята, пумпалът и топката, дебелата игла и сребърната паричка, порцелановите статуйки на овчарката и коминочистача, старият уличен фенер.“

Светослав Минков