Златният час - Тод Мос

Златният час
Автор: Тод Мос
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-03-12
Нашата цена: 14.56 лв
 

Златният час в международната политика – това са първите сто часа след разразяването на кризата, когато все още има шанс дипломатически усилия, използване на неофициални канали или военни действия да преобърнат хода на събитията.

Джъд Райкър, университетски преподавател, автор на теорията за златния час и ръководител на секретно звено към Държавния департамент, получава неочаквана възможност да докаже на терен идеите си. В Мали е извършен преврат. Само светкавичната реакция на световната общественост би предотвратила установяването на военен режим. Джъд Райкър търси съюзници из коридорите на властта във Вашингтон и сред пясъците на Сахара. И намира приятели на най-неочаквани места. В Лондон, Париж, Тимбукту.

Написана от експерт по външна политика, който познава отвътре както Вашингтон, така и Африка, тази книга сякаш е слязла от първите страници на днешните вестници. „Златният час“ е спиращ дъха трилър, в който се преплитат дипломация, тероризъм и международни интриги на най-високо равнище.

Франсис Фукуяма, автор на „Краят на историята и последният човек”