Езерото на водните кончета - Ева Ибътсън

Езерото на водните кончета
Автор: Ева Ибътсън
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Емас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-03-25
Нашата цена: 10.92 лв
 

Единайсетгодишната Тали трябва да напусне Лондон и да замине за интерната "Делдертън" в провинцията. Тя е бясна, ала баща й е непоколебим - над Англия е надвиснала опасност от война и столицата вече не е безопасно място.
Но опасенията на момичето, че ще попадне в училище със суровите нрави на викторианските пансиони, скоро се разсейват - "Делдертън" се оказва прекрасно място, където и учители, и ученици живеят и учат в непрекъснато съприкосновение с природата.

Потънал в лукса на кралския дворец на Бергания, младият принц Карил мечтае за нормален живот и за баща без кралска заетост. И ето че в затъпяващата скука на изпълнените му с уроци по аристократизъм дни настъпва разнообразие - пред двореца се появяват весели и шарени тумби деца от цяла Европа. Там е и Тали. Предстои детски фолклорен фестивал.
Но кралят на Бергания иска да запази независимостта на малката държава и това му коства живота. Над младия принц също надвисва смъртна опасност. Берганските служби са безсилни да го опазят, но не и децата с тяхната безгранична изобретателност и вярност към приятелите...

Ева Ибътсън е едно от най-големите имена в съвременната детска литература на Англия. Носителка е на Наградата на Британската асоциация на книгоиздателите, номинирана е неколкократно за Медала "Карнеги", както и за Литературната награда "Гардиън".