Мерилин обезкостена - Изабел Уери

Мерилин обезкостена
Автор: Изабел Уери
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-04-09
Нашата цена: 6.37 лв
 

Модерен роман за един живот, за една идентичност, за една събуждаща се жена, за възхищението от живота, стигащо дори до силно желание за двойственост, за откриването на любовта и свободата. Това е разчленяване на душата на едно момиче през три стадия от живота му, пътуване сред мислите на Мерилин. Тя споделя размишленията си, откритията си, търсенето на перфектната любов, срещите си.

Три обезкостявания, три отделни периода. 6-8 години – времето на невинността, на надеждата и на очакването. 25 години – времето на разочарованията, на мечтите, на експерименталната любов с много партньори, на разцъфването. Мерилин се раздвоява, изследва половете, формите. А след това идва времето на посвещението, на пълнотата, на успокоението, срещите с мъката, конфронтацията със смъртта, с Господ.

Авторката спряга живота във всички времена, съгласува щастието и любовта в множествено и единствено число, без ограничения и без да я е грижа за правописа и общоприетата пунктуация. Тя жонглира с думите, за да пръсне с блясък идеите си, чувствата си. Един модерен, съвсем нетрадиционен стил, понякога грапав, но никога невинен.

Изабел Уери е родена в Лиеж. Актриса, певица и режисьор, тя пренася на сцената своите текстове, пригодени за спецификата на театъра („Смъртта на прасето“, „Базар за портокали“, „Госпожица Ари гола“… ). Носителка е на наградата на белгийските театрални критици (2008). Авторка е на романа „Господин Рене“ (измислена биография на белгийския актьор Рене Ено) и „Поемите на Ивет". С втория си роман „Мерилин обезкостена“ печели Наградата за литература на Европейския съюз (2013).

Българското издание е част от поредица, подкрепена от програма "Творческа Европа" на ЕС.