Какво искат жените? - Даниел Бергнър

Какво искат жените?
Автор: Даниел Бергнър
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-03-28
Нашата цена: 12.32 лв
 

Книгата не е в наличност
„Какво искат жените?” е провокативна и новаторска книга, която преобръща традиционното мислене за женската сексуалност, черпейки аргументи от последните научни изследвания и експерименти. Въз основа на обширни интервюта с известни сексолози, психолози и средностатистически жени тя развенчава митове и разнищва множество теми, свързани със сексуалните взаимоотношения между половете и тайните на женското желание.

Дръзко пътешествие в света на женската еротичност, книгата търси отговори на рядко задавани и от науката въпроси:

Възможно ли е жените да са по-малко моногамният пол?
Как се отразява емоционалната близост върху страстта?
Каква е ролята на нарцисизма, т.е. на желанието да бъдем желани?
Наистина ли социалнополитическото еманципиране на жените се оказва пагубно за тяхната сексуалност?
Откриването на „женска виагра” не е ли още един опит за „лечение” на моногамията?...

Проницателна и интелигентно написана, преведена на над петнайсет езика, „Какво искат жените?” разпалва дискусии, които ще бъдат актуални години напред.

„Тази книга трябва да се чете от всяка жена на земята... и да бъде задължително четиво за всеки, който проявява дори минимален интерес към женския пол.”
salon.com

„Една от най-горещите книги, която добавя експлозиви в разговора за това какво означава да бъдеш жена днес.”
Vogue

Даниел Бергнър е американски журналист, чиято активност бележи успех в средите на критиката. Работи в Ню Йорк Таймс Магазин и има зад гърба си четири популярни нонфикшън заглавия, от които „В земята на вълшебните воини: една история за бялото и черното в Западна Африка” е селектирана от „Лос Анжелис Таймс” за най-добра книга на годината. Преведена на петнайсет езика, неговата книга „Какво искат жените?” илюстрира резултати от експерименти, громи митове и разнищва множество теми, свързани с проблемите на двата пола, разпределението на ролите и тайните на женската сексуалност.