Духовните тела в теб - Иванка Кирова

Духовните тела в теб
Автор: Иванка Кирова
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-04-02
Нашата цена: 14.24 лв
 

Авторката под формата на въпроси и отговори разглежда в достъпна форма строежа и физиологията на невидимите човешки тела на основата на духовната наука и от позицията на лекар – академичен учен.

Човекът микрокосмос живее със своите тела – физическо, енергийно (етерно), душевно и духовно – едновременно в материалния, етерния, астралния и духовния свят, с които е свързан изначално и неразривно.

В книгата са посочени лесно приложими във всекидневието методики и упражнения за укрепване и хармонизиране на свръхсетивните тела и за духовно усъвършенстване, които правят човека силен, инициативен и устойчив в живота. Разгледани са въпросите за карма и прераждане, видовете свръхсъзнание, здраве и болест в духовна светлина, влияние на планетарните сили през различните периоди на човешкия живот.

Книгата е много полезна за широк кръг читатели, за всеки, който иска да узнае нещо за скритата си природа, за своето цялостно телесно и духовно устройство.

Д-р Иванка Кирова, к.м.н. е доцент в Катедра по физиотерапия, курортология и рехабилитация при Медицинския университет в София.

Известна е у нас с разработката и широкото разпространение на профилактиката и лечението с природни фактори, природосъобразен живот и на безлекарствената терапия. В качеството си на академичен учен е автор на медицински трудове и учебници. В научно-популярните си книги предлага в достъпна форма методи за профилактика и лечение, с които всеки може да си помогне в хармония с цялостната си природа.

Пионер е в областта на научната разработка, внедряването и популяризирането на източните методи на масаж и по-специално акупресурата. Обучила е цяла школа лекари, кинезитерапевти, рехабилитатори, масажисти. Във всеобхватната си дейност на академичен учен и писателка се стреми да даде знания както на лекарите, така и на всеки заинтересуван, че у човека има скрити заложби, които трябва да бъдат осъзнати, за да се даде възможност на човек да се лекува пълноценно. В този смисъл е лекторията ѝ по антропософска медицина и по-точно върху физиология на духовните тела у човека.