Ухапване от муха - Баръш Бъчакчъ

Ухапване от муха
Автор: Баръш Бъчакчъ
Обем: 184 стр.
Формат в мм.: 125х185
Издател: ИК "Агата-А"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-04-13
Нашата цена: 13.65 лв
 

Всеки от нас търси притчата, която разказва красиво живота му. Прави го и Джемил – героят на този роман за съвременните клопки, които душата си поставя. Желанието му да открие своя миг красота го превръща и в писател. Напуска работа, затваря се вкъщи...

„Ухапване от муха“ бяга от общоприетото. Това е книга за ръбатото, което имаме да преодолеем в живота. За болката, която понякога сами си причиняваме.

Книгата на Баръш Бъчакчъ представлява ново поколение турска проза. В нея героят гради сам своя свят и това се превръща в лек срещу заобикалящата го действителност. Написал своя първи роман, Джемил вижда как животът всъщност пише друга книга върху него. Върху всички ни.

Дали животът и притчата, с която разказваме себе си, някога ще се слеят? Отговорът е тук, в „Ухапване от муха“ – съвременен роман за реалността, за любовта, за приятелството; за нещата, които ни липсват. За нас самите.

Баръш Бъчакчъ е роден през 1966 г. в Адана. От 1969 г. живее в Анкара. Завършва инженерния факултет на Близкоизточния Технически университет в Анкара, но никога не се е занимавал с инженерни науки. В момента е едно от нашумелите имена в турската литература. Поет и прозаик. Автор на няколко романа. Сред тях е „Нашата голяма безнадеждност“ (2004), спечелил много награди, а филмът по книгата му носи огромна популярност. Романът „Ухапване от муха“ (2011) е първата среща на българските читатели с Баръш Бъчакчъ.