Ловецът на охлюви/El Cazador De Caracoles. Поредица 200% ЗДРАВ СМЯХ - Асен Сираков

Ловецът на охлюви/El Cazador De Caracoles. Поредица 200% ЗДРАВ СМЯХ
Автор: Асен Сираков
Обем: 146 стр.
Формат в мм.: 120х200
Издател: ИК "Atea Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-04-17
Нашата цена: 7.04 лв
 

Ужасно е, когато изчезне мотивацията. По-страшно е, когато или не си даваш сметка за това, или когато се опитваш да си я измислиш… Най-страшното обаче е, когато всичко около теб е демотивиращо, а ти си убеден, че нищо не може да бъде направено, за да не бъде така, когато полека-лека започваш да си вярваш, че това е… карма. Нещо повече – приемаш го и не ти пука!

„Ловецът на охлюви” е кратък дневник на един безделник.

Симпатичен безделник, дори умен… Поне над средното и… какво от това?

Човек със способности… и какво от това?

Човек, на когото много малко му трябва, за да се съживи, за да повярва в себе си и в смисъла на своето съществуване… дори го намира… и какво от това?

"El cazador de caracoles" е смешна картина на живота, в който по инерция се опитваме да вържем двата края…

Най-често на клуп, но не за да се обесим, а като илюстрация на безнадеждността. Смешна безнадеждност, която ни кара да се замислим заради удоволствието от самия мисловен процес. После пак се смеем, защото смехът удължава живота, същия този, в който не ни е до смях.

Асен Сираков e завършил „Руска” и „Българска” филология в СУ„Климент Охридски”. Писател, преводач, публицист и езиковед; дълги години се занимава с журналистика и е независим експерт по електронни медии; има над 1000 публикации в периодичния печат и четиринайсет авторски книги. Носител е на Голямата награда за радио в Барселона, “Златен таралеж” за журналистика, “Златно перо” за литература и публицистика и “ПОКИ” за поезия.