Лятната кралица - Елизабет Чадуик

Лятната кралица
Автор: Елизабет Чадуик
Обем: 528 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Калпазанов"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-04-17
Нашата цена: 14.56 лв
 

В историята Елинор Аквитанска е легенда, запленявала умовете и въображението на хората от столетия насам. Най-богатата наследница в Европа, единствената жена, останала в летописите като кралица и на Франция, и на Англия, историята на живота на тази забележителна надхвърля и най-дръзките художествени измислици. Първата книга от тази трилогия е посветена на началото на житейския й път – период, който не е разглеждан от никой писател досега.

Младата и красива Елинор, наследница на богатото херцогство Аквитания, вярва, че я очаква бляскаво бъдеще. Но преждевременната смърт на баща й слага край на детството й. Едва тринайсетгодишна, Елинор поема по новия си път – принцеса, а после и кралица на Франция. Но зад блясъка на престола се крият несъгласия, ревност, интриги и завист. Желаният мъжки наследник така и не идва. Положението на Елинор става все по-непоносимо, докато накрая тя успява да види какво може да й предложи бъдещето – ако успее да улови мига.

Наситена със скандали, политика, любовни връзки, триумф и трагедии, „Лятната кралица“ е началото на зашеметяваща нова трилогия.